Przepis:
-
Składniki:
Śniadanie, które doda energii na cały dzień, jest sycące i naprawdę zdrowe?
Sałatka z jajkiem i awokado na pełnoziarnistym pieczywie (pyszna też bez)!
Pełna smaku, lekko kremowa, chrupiąca i do tego apetycznie wygląda!
Z bardzo potrzebnym dla większej sytości i dobrej pracy jelit błonnikiem, przeciwzapalnymi tłuszczami omega, niezbędnymi też dla naszego sera, mózgu i odporności. Z wit. A i E dla młodszego wyglądu naszej skóry!
Tak ją przygotujesz:
• 1/2 (70g) awokado
• 1 jajko ugotowane na twardo
• ok. 3 łyżki (50g) kukurydzy z groszkiem (dowolnie, u mnie akurat z puszeczki Bonduelle)
• 1 łyżeczka (13g) majonezu wegańskiego (np. Develey mniej tłuszczu, możesz zastąpić oliwą z oliwek, ale to nie to samo!)
• po 1 łyżeczce posiekanej cebulki i szczypiorku
• ew. sól i pieprz do smaku