Przepis:

  • Składniki: Potrzebnych jest tylko kilka składników i śniadanie lub kolacja gotowe!

    2 jajka ugotowane na twardo
    2,5 plasterka szynki (ok. 40g, u mnie domowa, można zastąpić tuńczykiem)
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/3 łyżki majonezu (ok. 10g)
    1/3 łyżeczki musztardy (3g)
    szczypta soli i pieprzu do smaku

Przepis:

Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka, przełożyć do miski. Białka odłożyć na talerz.
Żółtka pognieść widelcem z pozostałymi składnikami.
Napełnić białka farszem, posypać szczypiorkiem.

Cieszyć się smakiem!

2 sycące jajka (4 połówki z farszem) to tylko 290 kcal, B 21,5g T 20,6g W 2,8g F 1,1g