Przepis:

  • Składniki: Nie zawsze musi być jajecznica!

    • 2 jajka
    • 300g warzyw: cukinia, szparagi, szczypiorek, zielona papryka, cebula, szpinak, szczypiorek, brokuł (co tam masz)
    • ¼ łyżeczki oliwy
    • 1 łyżka parmezanu (czubata, 10g)
    • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka chili

Przepis:

Warzywa pokrój w równą kostkę, podsmaż na oliwie ok., 1 minuty. Pod koniec posówlWyłóż do naczynia żaroodpornego (mogę być 2 kokilki)  przetartego papierem do pieczenia z odrobiną oliwy.

Na warzywa wbij 2 jajka, oprósz przyprawami. Wstaw do nagrzanego piekarnika – 180 st. I piecz 14-15 minut.

Taka porcja ma: 300 kcal B 22,8g T 17,8g W 9,4g F 4,9g