Przepis:
-
Składniki:
Jak zrobić, żeby warzywa bardziej smakowały?
Skoro nie za bardzo idą nam warzywa świeże - to warto jeść więcej tych na ciepło.
Co jednak, jeśli już mamy dość tych mieszanek z patelni? Pieczone ciągle podobnie smakują?
Przygotować extra pyszną posypkę parmezanową i cieszyć się smakiem!
Mam dla Ciebie przepis pochodzący z programu FIT365; o którym za jakiś czas opowiem
Pyszne pieczone warzywa z parmezanową posypką:
Warzywa: 600g dowolnych warzywa np. papryka, ziemniak, batat, cukinia, cebula itp.
Posypka parmezanowa: zblendowane na proszek: 50g parmezanu z 1 łyżką oleju rzepakowego/oliwy z oliwek, liśćmi kilku gałązek natki pietruszki/tymianku, ½ papryczki chili i 1 płaską łyżeczką soli.