Przepis:
-
Składniki:
Ciasto:
3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1 łyżeczka przyprawy do piernika/cynamonu (uwaga na zawartość mąki w mieszankach przyprawowych)
3 łyżki erytrolu lub ksylitolu, ale ja lubię tu karmelowy smak cukru trzcinowego
1 jabłko lub soczysta gruszka
1/4 szklanki oleju kokosowego lub masla klarowanego (po roztopieniu)
1 jajko
1/3 szklanki mleka lub mleka roślinnego (może trochę więcej)
Kruszonka:
2 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka miodu
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub słupków migdałów
1-2 roztopionego masła kierowanego (może być olej koko, ale kruszonka będzie się a nim trochę sypać )