Przepis:
-
Składniki:
Makaron (Ok. 50g/porcja) ugotuj al' dente.
Weź 150g polędwiczek z kurczaka (filet z indyka, z kurczaka) i pokrój w kostkę. Podsmaż 1 minutę na suchej patelni. Jak zmieni kolor na biały, dodaj listek laurowy, ziele angielskie, oprósz przyprawami (sól, pieprz, lubczyk) wrzuć pokrojoną małą cebulkę, 1 marchewkę i 1-2 łodygi pokrojonego selera naciowego (lub jakie masz pod ręką) i podsmaż razem ok. 3 minuty. Dodaj 1 mały pokrojony pomidor (lub ze 2-3 łyżki krojonych pomidorów) i 1/2 szklanki wody. Gotuj kilka minut. Dodaj na koniec łyżkę jogurtu naturalnego i zamieszaj. Wyłóż na makaron. Podawaj z aromatyczną natką pietruszki!
Porcja zawiera 384 kcal. B 43g T 5g W 39g