Przepis:

  • Składniki: Pyszny, szybki sos, który możesz przygotować w większej ilości i trzymać awaryjnie w lodówce :)

    0,1 szklanki wody (25g)
    2 łyżki oliwy z oliwek (20g)
    1 1/2 łyżeczki musztardy (15g)
    2 łyżki soku z cytryny (12g)
    1/2 łyżeczki miodu (15g)
    1 ząbek czosnku (5g)
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu czarnego mielonego

    Posiekaj drobno czosnek (lub zmiażdż), włóż wszystkie składniki do słoika i dokładnie wymieszaj wstrząsając.

    Można zblendować ok. 30 sek. na średnich obrotach (nie na wysokich bo się nie zemulguje).

    Świetny z musztardą francuską!

    Całość porcji z podanych składników ma 256 kcal.

Przepis: